Días Online

Energia Hidràulica

23 octubre 2011
L'energia hidràulica:

L'aigua és sense dubte l'element més essencial i caracteristic de nostres planeta. A més és la millor font d'energia gràcies a la constant energia cinètica continguda en el seu moviment.
El sol escalfa l'aigua del mar i fa que s'evapori, formant els núvols. Aquestos transportan l'aigua fins a les zones altes dels continents on la descarregan en forma de pluja o neu. Alimentant així els corrents dels rius, que augmenta elseu cabal i la seva energia cinètica.

Les centrals hidràuliques:

D'aquesta manera s'aprofita l'energia mitjançant l'instalació de centrals hidràuliques en zones on estigui el cabal d'aigua en moviment i el suficient elevat i regular. En forma del seu tamany i la seva capacitat de producció Mitjana d'energia (en megavaits. MW) les centrals és divideixen en:

Gran hidràulica, més de 10 MW. 
Mini hidràulica d'1 a 10 MW.
Micro hidràulica Menys d'1 MW. 

Encara que la EU considera tota l'energia hidràulica com renovable, a Espanya el govern només concedeix aquest qualificatiu a aquelles centrals amb la capacitat de producció inferior als 10 MW. Això es deu a la relació que s'estableix entre l'impacte ambiental que provoquen les seves instal·lacions i els beneficis que s'obtenen.

Tipus de centrals hidràuliques:

Es poden distingir tres tipus de centrals hidràuliques depenent es seu emplaçament i la manera de captació de l'aigua:

Central de passada:

Central de Reserva:

Central de Bombeix:


Sala de Turbines:

A la sala de turbines s'ubiquen els equips encarregats de transformar l'energia cinètica de l'aigua en l'electricitat i incorporar posteriorment a la xarxa elèctrica.
La turbina és l'element central ja que s'encarrega de transformar l'energia cinètica de l'aigua en mecànica i transmetre-la a través del seu eix al alternador. 
Hi ha diferents models i l'elecció dependrà de les característiques de la central. L'eix de la turbina transmet l'energia mecànica a l'alternador. 
L'alternador ogrupo d'alternadors acoplades a l'eix de la turbina genera un corrent altern d'alta intensitat i baixa tensió. 
Aquest corrent posteriorment passa a un transformador que la converteix en alta tensió i baixa corrent, apta per al seu transport a grans distàncies amb un mínim de pèrdues. A la sala també es troben els equips de mesura i de control.
Tota l'energia generada es transporta des de la mateixa central a través de pals elèctrics fins als centres de consum, un nou transformador la converteix en un corrent de baixa tensió per a la seva aplicació directa als receptors domèstics i industrials.

0 comentarios: